Založ si blog

Drž hubu a uč!

„Máte dosť peňazí na to, aby ste si mohli vôbec dovoliť ísť do štrajku? Nie? Tak držte huby a makajte!“
Neviem ako vám, ale mne osobne to pripomína scénu z nejakého starovekého otrokárskeho filmu. Situáciu v školstve máme žalostnú, školy sa rozpadajú, nemajú financie ani na poriadne opravy a reštaurácie. Robiť učiteľa už dávno nie je poslanie, ale podradná práca. Náročná na psychiku, čas, a zle platená. Učitelia majú pramalú motiváciu niečo meniť. Teraz chcú byť motivovaný vyššími platmi. Zaslúžene. Odpoveď vlády?
„Sorry, ale vy ste nepodstatný. Ja potrebujem naliať dve miliardy do Gorila1 s.r.o., dve do Gorila2 s.r.o., a to posledné, čo potrebujem, je skvalitnenie škôl na Slovensku! Však to by som musel zobrať chudáčikom dôchodcom, chorým a biednym! Však vy mi dovoľujete robiť zlé veci (ktoré robím aj tak …)! Vidíte, aký ste zlý ľudia!?“
A keď niekto povie: „Aha panstvo, rád by som protestoval, ale nemôžem si to dovoliť.“
A niekto mu na to odpovie: „To nejako poriešime, zvýšime odmeny alebo čosi.“
Tak príde niekto, kto je buď absolútne vytretý, alebo príliš chytrý, a zadrie takú donebavolajúcu kravinu:
„To ani v Mongolsku nie je, ani v Ázii – kto nepracuje, proste nedostáva mzdu, o tom je filozofia štrajku,“
Filozofia štrajku je o zastavenie tvorenia hodnôt, na ktorých stojí štát, nech sa zatrasú základy krajiny, aby si krajina uvedomila, aký dôležití sú štrajkujúci pre chod krajiny. Filozofia štrajku nie je nechodiť do práce a nedostávať mzdu. To je hlavný znak nezamestnanosti. Keby bola filozofia štrajku nechodiť do práce a nedostávať mzdu, tak by sa jednalo o obyčajnú porušenie povinností vyplývajúcich z pracovnej zmluvy! Zo strany pána Parizka ide buď o manipuláciu – pokus očierniť učiteľov, alebo o kompletný kreténizmus.
Prakticky z ich strany je to presne to, čo ste čítali na začiatku tohoto článku. Niekto tam hore je nahnevaný, že sa pracovníci školy dohadujú na znížení negatívnych dopadov štrajku na učiteľov. Však, ak nemajú peniaze na to, aby si dovolili štrajkovať, nech držia hubu a makajú!
Bravó, pán Parizek.
V očiach mnohých ľudí ste už hlbšie ani klesnúť nemohli. A môžte za to ďakovať jedine sebe. Gratulujem. Vaši rodičia na vás musia byť pyšný!
My ostatní si pri vašom rozhorčenom preslove iba ťukáme prstom po čele.

Facka slušným ľuďom

29.10.2014

Takto to nazvali predstavitelia aliancie za rodinu: slušní ľudia dostali od systému facku. A ja na to čumím a uvažujem: „A ja som facku nedostal, robí to zo mňa neslušného človeka? Nie. Nerobí. Ostatne nepovedali, že facku dostali VŠETCI slušní ľudia … ale, prečo im to dalo facku? Čím?“ „Ústavný súd im zakázal povedať svoj názor na to, čo je [...]

Báseň: Xaos dňa

18.09.2014

Ako vyzerá chaos bežného dňa v živote bežného človeka, ktorý nie je bežný, lebo každý človek má iný bežný deň, a deň beží a beží pre každého inak. V preklade: kašlite na to, užite si básničku. Konštruktívna kritika vítaná: Xaos dňa (Xaos II) Deň. Zobuď sa. Otvor oči. Začína každodenná rutina. Moc spánku nad snami končí. Telo sa pomaličky zapína. Sen, [...]

Homo je nový Hitler

27.08.2014

Včera vo videoblogu na stránkach jedného nemenovaného .týždeň-níku sa objavil názor katolibanského martýra, Kuffu. To by nebolo nič nezvyčajné, každý máme svoj názor, a pán Kuffa je dobrý človek (bez sakrazmu), ktorý pomáha ľuďom. – Pri čom som ale včera večer, pred spaním, skoro vyprskol kakao na monitor, boli jeho láskyplné slová, v ktorých nás nazýval [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

yoshisnipo

Blog o čomkoľvek. Relatívne. Niekedy konkrétne, niekedy abstraktne. Autor tohoto blogu nezodpovedá za žiadnu ujmu na zdraví, právach alebo iných veciach, týkajúcich sa čitateľa blogu. Autor totižto vyjadruje iba svoj názor (a snaží sa, aby to bolo z textu cítiť)!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 53375x
Priemerná čítanosť článkov: 3140x

Autor blogu

Kategórie