Založ si blog

Facka slušným ľuďom

Takto to nazvali predstavitelia aliancie za rodinu: slušní ľudia dostali od systému facku.
A ja na to čumím a uvažujem: „A ja som facku nedostal, robí to zo mňa neslušného človeka? Nie. Nerobí. Ostatne nepovedali, že facku dostali VŠETCI slušní ľudia … ale, prečo im to dalo facku? Čím?“
„Ústavný súd im zakázal povedať svoj názor na to, čo je rodina, a my to považujeme za niečo skutočne škandalózne. Toto nie je demokracia, to je sudcovská tyrania,“ ako povedal pán Chromík.

 

Počkať, ústavný súd zakázal povedať ľuďom názor na rodinu?
Moment:
Zlá otázka …
„Súhlasíte s tým, aby žiadnemu inému spolužitiu osôb okrem manželstva nebola priznaná osobitná ochrana, práva a povinnosti, ktoré sú právnymi normami k 1. 3. 2014 priznané iba manželstvu a manželom (najmä uznanie, registrácia či evidovanie ako životného spoločenstva pred verejnou autoritou, možnosť osvojenia dieťaťa druhým manželom rodiča)?“
Takže, toto je ten zákaz povedať názor? Však tí „slušní ľudia“ ho vyjadrujú stále, tak kde je problém? Že si to nemôžu zakotviť v zákone? Aha, ak súd povedal, že je ľudské právo mať možnosť uzatvorenia registrovaného partnerstva, tak ako to zabraňuje vysloveniu názora? Referendum neznamená, že si poviem svoj názor. Referendum je pokus o uzákonenie svojho názoru! Prečo si ja nemôžem (a ani nechcem!) vyhlásiť referendum, kde by som chcel povoliť vyvražďovanie, genocídu, týranie či znásilnenie? Asi preto, lebo nerozmýšľam ako Aliancia za Rodinu, či Anton Chromík.

 

Viem si ho normálne predstaviť, rečniť ku svojmu davu 400+k Slovákov a Sloveniek:
„Prečo by si napríklad väčšina nemohla do ústavy zahlasovať, že iným, ako heterosexuálnym jedincom nemá byť priznaná zdravotná starostlivosť? Lebo to je nejaké ľudské právo? PCHE! A my nemáme ľudské práva? Nie je naším právom, ako morálne a cnostne najvýsostnejším a najčistejším Slovákom odoberať tieto práva untermenschu? Veď my sme űbermensch! ŰBERMENSCH!!! ĽUDSKÉ PRÁVA SÚ TU NUR PRE NÁS!!!
*cenzurovaný pozdrav, kompenzujúci traumu z (nedostatku) veľkosti svojho pohlavného orgánu*“
… zrazu mu na tvári vyrastú malé fúziky a-la Dolfík a jesenný Slovenský vánok mu prehodí vlasy na tú správne orientovanú stranu.

 

Asi mám príliš bujnú fantáziu a momentálne som (ne)chtiac Tonka prirovnal ku Dolfíkovi. Prečo? Lebo je smutný a šokovaný, že IM nedovolí ústavný súd siahnuť ľuďom na ich práva. A to je šokujúce. Oni sú slušní ľudia predsa! Oni len chceli vyjadriť názor (a zabetónovať si ho zákonom) o tom, že niektorí ľudia jednoducho nemôžu mať niektoré ústavou uznané práva. NEPOZERAJTE NA TO, ŽE TO CHCELI UZÁKONIŤ!!! Nie, oni chceli iba toľko, povedať názor, a nemôžu (vlastne môžu, nik im to nezakázal, len z neho nemôžu spraviť zákon), a preto je to škandál. Však je sloboda prejavu! Hrozné, hrozné!

 

Asi takto nejako mi pripadá reakcia AzR. Ako reakcia postihnutého z ústavu. „Ale ja mám rád mačičky!“ Sorry, pán Chromík, ale buď je vaša reakcia nepochopením podstaty referenda (čo nie je obyčajné „poviem si názor“, skôr je to „poviem si názor, ktorý chcem, aby bol zabetónovaný ako ZÁKON„), alebo akýsi neo(kléro?)fašistický tik a nebezpečný precedens človeka, ktorý sa odvoláva na silu más za svojim chrbtom.

 

Pán Anton Chromík, prosím Vás, najprv porozmýšľajte, než niečo takéto vypotíte. Ten červený krížik ste si mali dať pred ústa radšej skôr, najlepšie miesto tej reakcie. Takto vaša reakcia dala celkom dobrú facku na vytriezvenie nám, tiež slušným ľuďom, ktorí by chceli žiť bez strachu, že si budú musieť niekedy v budúcnosti (znova) pripnúť ružové trojuholníčky na šedé odevy, aby sa mohli pobrať do zariadení, určených na ochranu ich milovaného národa.

Báseň: Xaos dňa

18.09.2014

Ako vyzerá chaos bežného dňa v živote bežného človeka, ktorý nie je bežný, lebo každý človek má iný bežný deň, a deň beží a beží pre každého inak. V preklade: kašlite na to, užite si básničku. Konštruktívna kritika vítaná: Xaos dňa (Xaos II) Deň. Zobuď sa. Otvor oči. Začína každodenná rutina. Moc spánku nad snami končí. Telo sa pomaličky zapína. Sen, [...]

Homo je nový Hitler

27.08.2014

Včera vo videoblogu na stránkach jedného nemenovaného .týždeň-níku sa objavil názor katolibanského martýra, Kuffu. To by nebolo nič nezvyčajné, každý máme svoj názor, a pán Kuffa je dobrý človek (bez sakrazmu), ktorý pomáha ľuďom. – Pri čom som ale včera večer, pred spaním, skoro vyprskol kakao na monitor, boli jeho láskyplné slová, v ktorých nás nazýval [...]

Smrteľná hlúposť!

22.08.2014

Ako to vypadá, keď sa KaK mieša do vedy? Úžasne! Ale k veci, nedávno vyšiel blog od štúdia, ktoré sa snaží (aspoň si myslím) byť trochu seriózne. Tu to je: http://filmstudio.blog.pravda.sk/2014/08/21/smrtiaca-lobby/ Myslím, že nebude od veci im zo pár vecí pripomenúť, napríklad, akým spôsobom sa nerobia články na úrovni Blesku či Topiek. – Začiatok preskočím, [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

yoshisnipo

Blog o čomkoľvek. Relatívne. Niekedy konkrétne, niekedy abstraktne. Autor tohoto blogu nezodpovedá za žiadnu ujmu na zdraví, právach alebo iných veciach, týkajúcich sa čitateľa blogu. Autor totižto vyjadruje iba svoj názor (a snaží sa, aby to bolo z textu cítiť)!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 53861x
Priemerná čítanosť článkov: 3168x

Autor blogu

Kategórie