Cestovný sprievodca internetom

18. septembra 2013, yoshisnipo, Počítače

Časť 1.
Vitajte na internete!

Dovoľte mi, aby som Vás privítal v tomto elektronickom svete plnom fantázie, činov a … textov. Vitajte vo svete internetu.

Internet je miesto, akosi oddelené od sveta, a pritom stále fyzicky v ňom. Internet je niečo, ako kolektívna myseľ Zeme. Obsahuje všetko to, čo by ste mohli hľadať aj v realite. Obsahuje vedu, poznanie, zábavu, obsahuje uspokojovanie potrieb, obsahuje prácu, predpovede, ľudské myšlienky aj krásy a pamiatky. Ak ste nadšený cestovateľ, tak Vám odporúčam nasadnúť na výletný parník spoločnosti Google, Bing, Yahoo, alebo iné, a pozrieť sa rovno na tento svet internetu skrz ich servisy, poprípade, čo odporúčam ešte viac, navštíviť miesta priamo skrz linky.

Pred tým, ako vhupsnete rovnými nohami do vôd internetu, je dôležité si zabezpečiť poistenie v podobe dobrého antivírusového programu a zaočkovať počítač firewallom. Ďalšiu vec, ktorú Vám môžem odporučiť, je vybrať si lepší dopravný prostriedok. Internet Explorer síce slúži svojmu účelu, ale je to obdobné, ako keby ste sa po Európe vydali na kolobežke. Medzi najlepšie modely patria: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Apple Safari

Ak máte internetový prehliadač a dobrý antivírus s firewallom, tak hor sa do tajomného sveta internetu!

 

|Index:|1|2|