Založ si blog

Cestovný sprievodca internetom 2

Časť 2.
Ubytovanie

Ak sa chcete na internete ubytovať, tak budete potrebovať adresu. Adresa funguje na jednu dôležitú vec, aby ostatní vedeli, kam majú posielať poštu, kde vás majú kontaktovať. A preto existujú služby internetovej pošty, takzvaného e-mailu. Na internete je množstvo stránok, ktoré vám ponúknu priestor na vašu vlastnú internetovú schránku. Google má pre vás pripravený svoj Gmail, Microsoft zasa službu Live, na Slovensku sú zas známe služby azet, zoznam a centrum. Samozrejme, možnosť vytvorenia mailovej adresy nie je obmedzená len na tieto stránky, a mailovú službu vám poskytne veľká časť stránok na internete. Dávajte si ale pozor na prapodivné maily, ponúkajúce viagru, peniaze alebo sex, alebo varujúce pred „zneužitím“ vášho účtu (a odkazujú vás na podvodnú stránku, kde od vás vyžiada údaje). Ide často o podvody a vírusy, poprípade tzv. phishing útok, kedy sa pokúšajú od vás vytiahnuť vaše súkromné údaje (meno, heslo, číslo kreditnej karty, potvrdzujúci kód z karty, …)!

 

Ďalší spôsob ubytovania, ktorý môžete využiť, sú sociálne siete. Medzi najznámejšie globálne patrí Google+ a Facebook, medzi lokálne zas Pokec. Sociálnych sietí je viac, a niektoré si spomenieme ďalej, keďže spadajú pod viacero kategórií.

 

Ešte spomeniem Blogosféru. Niektoré stránky (MySpace, Netlog a pod.) ponúkajú vytvorenie blogov, buď s určitým zameraním (flickr, huffingtonpost), alebo bez neho (tumblr). Väčšina spravodajských stránok umožňuje vytvoriť si blogy tiež (viď táto stránka). Blogy sú vstupnou halou vašich názorov, výklad toho, s čím sa chcete podeliť so svetom.

 

Veľké upozornenie ale, vaše blogy, vaše účty na sociálnych sieťach sú v podstate vaše obrazy, ktoré ukazujete svetu, preto dávajte pozor, čo tam ukazujete! Stáva sa totižto, že ľudia mávajú na svojom profile na rôznych sociálnych sieťach ich intímne a súkromné veci, poprípade tam majú údaje, ktoré by tam nemali byť (heslá, číslo kreditnej karty a pod.).

Bezpečnosť treba dodržiavať pre vaše dobro.

 

Na záver sem pridávam cestovnú mapu:

Kliknite SEM na otvorenie obrovskej mapy internetu.

 

|Index:|1|2|

Facka slušným ľuďom

29.10.2014

Takto to nazvali predstavitelia aliancie za rodinu: slušní ľudia dostali od systému facku. A ja na to čumím a uvažujem: „A ja som facku nedostal, robí to zo mňa neslušného človeka? Nie. Nerobí. Ostatne nepovedali, že facku dostali VŠETCI slušní ľudia … ale, prečo im to dalo facku? Čím?“ „Ústavný súd im zakázal povedať svoj názor na to, čo je [...]

Báseň: Xaos dňa

18.09.2014

Ako vyzerá chaos bežného dňa v živote bežného človeka, ktorý nie je bežný, lebo každý človek má iný bežný deň, a deň beží a beží pre každého inak. V preklade: kašlite na to, užite si básničku. Konštruktívna kritika vítaná: Xaos dňa (Xaos II) Deň. Zobuď sa. Otvor oči. Začína každodenná rutina. Moc spánku nad snami končí. Telo sa pomaličky zapína. Sen, [...]

Homo je nový Hitler

27.08.2014

Včera vo videoblogu na stránkach jedného nemenovaného .týždeň-níku sa objavil názor katolibanského martýra, Kuffu. To by nebolo nič nezvyčajné, každý máme svoj názor, a pán Kuffa je dobrý človek (bez sakrazmu), ktorý pomáha ľuďom. – Pri čom som ale včera večer, pred spaním, skoro vyprskol kakao na monitor, boli jeho láskyplné slová, v ktorých nás nazýval [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

yoshisnipo

Blog o čomkoľvek. Relatívne. Niekedy konkrétne, niekedy abstraktne. Autor tohoto blogu nezodpovedá za žiadnu ujmu na zdraví, právach alebo iných veciach, týkajúcich sa čitateľa blogu. Autor totižto vyjadruje iba svoj názor (a snaží sa, aby to bolo z textu cítiť)!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 54073x
Priemerná čítanosť článkov: 3181x

Autor blogu

Kategórie